Author Topic: Monthly Record Patch in WB  (Read 5848 times)

Offline avoorpool

  • Sr. Member
  • ****
  • Posts: 372
    • http://pickeringweather.ca
Monthly Record Patch in WB
« on: July 28, 2012, 01:49:38 AM »
Hi Jacques,

While I keep my eyes going over the final WS Template, I hope you have a minute to have a look at my [records] page.
I didn't realize that the patch for monthlyrecords (originally for Sunny Weather I thought, was usable for WB as well.
Tom send me the info, and I've tried to get it working, but something is missing:
1) I don't have the horizontal separartion bars (temperature and humidity / wind / rainfall) on the page.
2) Fortunately the data is there for the month, but not for All Time. When I click on All Time, the page turns blank. Checking the monthlyrecord.htm it shows 0 KB
3) As always I have a terrible struggle with the <div> 's
Some of them might be mising or wrongly placed, but the top & bottom of the page is also scre....(sorry) messed up.

Thanks for your help, I'll send my other findings by PM.

Cheers,

Arthur
« Last Edit: December 31, 1969, 06:00:00 PM by Guest »

Offline Mr.Meteo

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 1115
    • http://www.meteostours.ca
Re: Monthly Record Patch in WB
« Reply #1 on: July 28, 2012, 07:14:26 AM »
Hi Arthur,

This page is a "trick" to support a bew page without changing other page s.

Then, firstly, rename your current CumuluswebrecordT.htm page to monthlyrecordT.htm.
Copy file recordT.htm to Cumulusweb folder... and enjoy!

By that way, no page have to be modified in your site.
The new Record page will be your place to view both months or all-time records.

Jacques
« Last Edit: December 31, 1969, 06:00:00 PM by Guest »
Please, consider supporting this site 

Offline avoorpool

  • Sr. Member
  • ****
  • Posts: 372
    • http://pickeringweather.ca
Re: Monthly Record Patch in WB
« Reply #2 on: July 28, 2012, 10:12:42 AM »
Hi Jacques,

It certainly is a "tricky" page...  :roll:
I did the following:
a) In Cumulus/web: recordT.htm -> rename monthlyrecordT.htm
b) Change for each htm file: <a href="record.htm" class="but but_t" title="All time records since May 7 2012">Records</a> into
<a href="monthlyrecord.htm" class="but but_t" title="All time records since May 7 2012">Records</a>
c) Copied from Weather Blues Patch:  recordT.htm -> cumulus/web/recordT.htm

Now nothing has changed. Page display "All Time Records" is the same as before.
IF I don't change <a href="record.htm" class........> into <a href="monthlyrecord.htm" class......> I do see the 12 month display, but no template is shown (see attachment).
Any ideas...??

Thanks,

Arthur
« Last Edit: December 31, 1969, 06:00:00 PM by Guest »

Offline avoorpool

  • Sr. Member
  • ****
  • Posts: 372
    • http://pickeringweather.ca
Re: Monthly Record Patch in WB
« Reply #3 on: July 28, 2012, 11:33:12 AM »
HI Jacques,

No matter what I try, I see either the same [record] page as before, or I don't see the template, but the selectable months......
Anyhow, went back to original, and leave it like is for the time being.....
Kept the change for each htm file as follows:
<a href="monthlyrecord.htm" class="but but_t" title="All time records since May 7 2012">Records</a>
Display as was.....
It looked a bit "too easy" to me in the first place... :D
Not changing anything in WB patch - recordT.htm, seems a bit odd to me. (how does it know my template & pictures etc, etc..??)

Cheers,

Arthur
« Last Edit: December 31, 1969, 06:00:00 PM by Guest »

Offline krmidas

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 91
    • The Tom Keramidas Climatological Experience
Re: Monthly Record Patch in WB
« Reply #4 on: July 28, 2012, 12:28:52 PM »
Don't know if this helps, but on my site, the page with the all-time MONTHLY records (select-a-month), along with the all-time link is covered by my recordsT.htm file.

[attachment=1:1mmbiua5]Capture.JPG[/attachment:1mmbiua5]

If you select "all-time", the entire page reloads and is covered by the new monthlyrecordsT.htm file

[attachment=0:1mmbiua5]Capture2.JPG[/attachment:1mmbiua5]

In other words, if you select any month, the data changes to show that month. but the page itself doesn't need to re-load. If you select all-time, the entire page reloads to a new page, based on the monthlyrecordT.htm file

-Tom
« Last Edit: December 31, 1969, 06:00:00 PM by Guest »
Tom Keramidas, Lake Zurich, IL, USA

Offline Mr.Meteo

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 1115
    • http://www.meteostours.ca
Re: Monthly Record Patch in WB
« Reply #5 on: July 28, 2012, 01:06:27 PM »
Hi Tom,

That adaptation is pretty well! Since WB knows already recordsT file, like
Sunny Weather (source of that patch). I've done a trick; renamed allmonthsT to
recordsT page and add a link in it, to call old recordT page (renamed to allmonthsT).

By that way, nothing has to be changed in any pages menu, as the "trick"
is already included IN the file.

Then, tom, could be something to share to help others??  :D

Jacques
« Last Edit: December 31, 1969, 06:00:00 PM by Guest »
Please, consider supporting this site 

Offline avoorpool

  • Sr. Member
  • ****
  • Posts: 372
    • http://pickeringweather.ca
Re: Monthly Record Patch in WB
« Reply #6 on: July 28, 2012, 02:13:33 PM »
Hi Guys,

I ahd tis mornng at 3:30am the information Tom shared up and running, except the individual headers (text bars) for Temperature and Humidity, Wind, Rainfall were not displayed.

What do I keep to have Cumulus upload the pages?
<a href="monthlyrecord.htm" class="but but_t" title="All time records since May 7 2012">Records</a>    OR
<a href="record.htm" class="but but_t" title="All time records since May 7 2012">Records</a>  (= original).
When I upload the latter (record.htm) It shows no template, just plane text on a white background (see previous thread).

In other words, when I download the Weather Blues Patch "RecordT" into my Cumulus/web  and use upload <a href="record.htm" class="but but_t" title="All time records since May 7 2012"> HOW does it know my template with header picture and all....???
The original "recordT.htm" has changed names into "monthlyrecord.htm" and thus displays correctly, except there are NO selectable months displayed....???
When I used Tom's "recordT.htm" file, it wasa confusing since I don't use the "nivoslider" in the header images, so I have to delete those, and probably messed up with the implementation of my standard files....
I've attached both htm files (monthlyrecordT.htm = Original RecordT.htm), (RecordTorgWB = Original WB Patch file). Now it's time to check-out the Weather Sky template text.......so if you have a "free second", be my guest to have a look at them......... :D  :D

Thanks,

Arthur
« Last Edit: December 31, 1969, 06:00:00 PM by Guest »

Offline Mr.Meteo

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 1115
    • http://www.meteostours.ca
Re: Monthly Record Patch in WB
« Reply #7 on: July 28, 2012, 05:09:36 PM »
Hi Arthur,

Today, my grass called me! Due to the fact that I have 55,000sq feet, it's a prettty
long job! ... and I've never swim in my pool this year, then I've worked this morning
until noon, but for the rest of the day, I'm "out of service".

Tomorrow morning, if Tom has not shared it's version, I'll take an hour to do
an official patch for WB. In the way that I've done it to Sunny Weather. But don't
modify anything, it's a "throw in C:Cumulusweb folder... and enjoy!" patch.

Have a nice Sarurday night!

Jacques
« Last Edit: December 31, 1969, 06:00:00 PM by Guest »
Please, consider supporting this site 

Offline krmidas

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 91
    • The Tom Keramidas Climatological Experience
Re: Monthly Record Patch in WB
« Reply #8 on: July 28, 2012, 05:56:40 PM »
If you notice on my page, when you go to the records page and select "all-time", the URL address changes to "http:...monthlyrecord.htm". The months disappear and the only way to get back to them is to click on the "records" header again. I think this is the patch that Jacques is talking about? In other words the "all-time" header would behave like all the rest and the page would not re-load?

I don't really have an issue with this, since it's easy enough to click on "records" again.

-Tom
« Last Edit: December 31, 1969, 06:00:00 PM by Guest »
Tom Keramidas, Lake Zurich, IL, USA

Offline Mr.Meteo

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 1115
    • http://www.meteostours.ca
Re: Monthly Record Patch in WB
« Reply #9 on: July 28, 2012, 06:35:48 PM »
Hi Tom,

Yest it's the way it work... as a non-impact patch. But since it's a "patch"
some "Quirck" are visible! (Page recordT has no "return to by Month" button,
nor by month menu in All-time Record)

It was just a "patch" to support Beta "important" feature (I don't support
Cumulus Beta version, waiting for official version).

Thanks for your help Tom!  :D

I'll sleep later tomorrow morning!  :lol:

Jacques
« Last Edit: December 31, 1969, 06:00:00 PM by Guest »
Please, consider supporting this site 

Offline Mr.Meteo

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 1115
    • http://www.meteostours.ca
Re: Monthly Record Patch in WB
« Reply #10 on: July 29, 2012, 03:31:27 PM »
Hi,

I've done a new page for new Cumulus Month-by-Month Records!

This page need some extra caution, as it exchange 2 files name

In the C:Cumulusweb folder:

1 - First of all: Rename your current recordT.htm page as monthlyrecordT.htm.

2 - Copy recordT.htmfrom .zip to C:Cumulusweb folder.

3 - Copy records.css file and image folder on your website.

Nothing to change in menus of other files... just these 3 steps!....Enjoy it!

Jacques
« Last Edit: December 31, 1969, 06:00:00 PM by Guest »
Please, consider supporting this site 

Offline avoorpool

  • Sr. Member
  • ****
  • Posts: 372
    • http://pickeringweather.ca
Re: Monthly Record Patch in WB
« Reply #11 on: July 30, 2012, 06:07:24 AM »
Hi Jacques,

I followed the 3 steps you described (although there is no particular image file, just RecordT and Record.css in the zip file). renamed the existing monthlyrecordT and there you go..... :D
Am I supposed to see the full Record page (including the month selection and All time record tab??
Everything looks the same as before, just the record page..???

(I already renamed the originalrecordT into monthlyrcordT by my first attempt to get his done...???)

Cheers,

Arthur
« Last Edit: December 31, 1969, 06:00:00 PM by Guest »

Offline Mr.Meteo

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 1115
    • http://www.meteostours.ca
Re: Monthly Record Patch in WB
« Reply #12 on: July 30, 2012, 06:48:21 AM »
Hi Atthur,

This morning, I've double checked the zip patch file on the forum (and my local copy)
and images folder is included with file month_records.gif.

You could check in your Cumulusweb folder and view with browser (webtags will appear
instead of numbers, but you'll se if it is the good file).

RecordT file supposed to show all month menu.
monthlyrecordT supposed to display All-time records.

You have to see that!

And in your menus, have you changed the record file called (maybe in old try?)

Regards,
Jacques
« Last Edit: December 31, 1969, 06:00:00 PM by Guest »
Please, consider supporting this site 

Offline avoorpool

  • Sr. Member
  • ****
  • Posts: 372
    • http://pickeringweather.ca
Re: Monthly Record Patch in WB
« Reply #13 on: July 30, 2012, 07:25:18 AM »
Hi Jacques,

I've managed to see at least the month selection  :D . (changed header into my standard files, as well as bottom part of the page).
Now when I click [records] in the menu, I see the original record page with all data.
When I click a  second time, I see the monthly records and click on one of the month.
When I click June, it only shows a few lines with data, the rest is empty.........

Still a few things to be done, I guess :D

Cheers,

Arthur
« Last Edit: December 31, 1969, 06:00:00 PM by Guest »

Offline avoorpool

  • Sr. Member
  • ****
  • Posts: 372
    • http://pickeringweather.ca
Re: Monthly Record Patch in WB
« Reply #14 on: July 30, 2012, 08:30:13 AM »
Hey Jacques,

It finally all came to a good end.....
It might have been my lack of sleep, or.........a little "glitch" from the webmaster  :D  :D  :D
After the "Dew Point" lines, there was a !<---- in the file, therefore not displayed....!!!!!!!
Looks good now!!

Thanks for your help!!!

Cheers,

Arthur
« Last Edit: December 31, 1969, 06:00:00 PM by Guest »